Skal du overlevere bolig? Her er får du tips til flyttevask slik at overlevering går plettfritt

 

 

Når man skal flytte går en vesentlig del av tiden og energien på ting man ikke helt har tenkt over vil ta så mye tid. Flyttevask er en av disse tingene. En flyttevask sikrer at nye eiere tar over en bolig i god stand og er lovpålagt. Nedenfor har vi listet opp noen tips til flyttevask og hva du må huske på før du giver løs på flyttevasken etter salg eller overlevering av bolig. 

 

Planlegging
En god flyttevask tar tid. Det er viktig at du setter av nok tid og riktig utstyr til å utføre en vask som godkjennes i overtakelsesmøtet med megler og ny eier. God planlegging vil føre til at du unngår unødvendig stress tett opp mot overtakelsesdato.  

Utstyr og rengjøringsmidler
Sikre at du har riktig utstyr og rengjøringsmidler. En enkel liste er: Bøtter, kluter, midler for ulike overflater, støvsuger, og eventuelt spesielle midler som anbefales av individuelle produsenter av for eksempel gulv og flater.

Generell rengjøring
Begynn med en generell rengjøring. Sørg for at alt støv og smuss ligger på gulvet før du støvsuger. Alle overflater som skap og skuffer, hyller og skuffer bør tørkes grundig av. Vinduene må også vaskes både innvendig og utvendig.

Kjøkken
Kjøkkenet må grundig vaskes. Dette innebærer vask av og desinfisering av alle overflater, plater, skapdører, innvendig skap og håndtak. Kjøkkenet er et område som vil ta lang tid å få skikkelig rent. Jobb derfor riktig for å effektivisere arbeidet uten at dette går utover kvaliteten. Avløp må også renses med middel for å unngå blokkering og lukt.

Badet
Badet er på lik linje med kjøkkenet et område som vil ta lang tid å få rent. Her må du vaske og desinfisere alle overflater, dusj/dusjvegg, badekar, toalett, speil, vask og skaper innvendig og utvendig. Avløpene må være rene og fungere som de skal. Kalk fra dusj og kraner må også vaskes. Bruk kalkavløsende midler til dette.

Soverom og stuer
Soverom og stuer innebærer støvsuging av gulv og tepper, vask av gulv, vinduskarmer, hyller, skap og eventuelle andre gjenstander. Husk å rense ventilasjon og vifter. Husk også å lufte godt underveis i vasken.

Hage og utendørsområder
Husk at du også har solgt hage/uteområde. Det er fort gjort å ikke tenke over dette, men det er viktig å rake løv, fjerne ugress og klippe gresset før overtakelse. Veranda/terrasse må kostes og eventuelt støvsuges og vaskes. Sjekk også om inngangsparti og ytterdør også behøver vask.

Få hjelp fra fagfolk
Noen ganger kan det være greit å bruke fagfolk til flyttevasken. Enas Renhold har lang erfaring og kan løse alle utfordringer og størrelser på jobb knyttet til flyttevask. Vi stiller med alt av utstyr og profesjonelle vaskemidler. I tillegg får du alltid 100 % fornøydgaranti som også gjelder for ny eier. Enas Renhold er et offentlig godkjent renholdsbyrå og tilbyr flytterengjøring i Telemark og Vestfold.  

Klikk her for å motta et uforpliktende pristilbud på flyttevask

 

Ring oss nå->